csapatunk

Édesapa vagyok, és immár nagyapa is – öt gyermekkel és eddig öt unokával.

A fiatalokért való felelősség az életemre kiható radikális döntésemtől kezdve, 1979-óta átjár. Ekkor elsőéves voltam a jogi egyetemen. Idővel megértettem, hogy a jog nagyon késői szakban szól bele az emberek életébe. Addigra már sok minden elromlik, általában. A megelőzés sokkal ígéretesebb az életformálás szempontjából.

Részint ebből is fakad a 90-es években megszületett Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió. A felnövekvőket a megmentés üzenetével, a nekik leginkább megfelelő módon szólítjuk meg – így a Boldogságkeresők program útján is.

Az emberi élet nagyon hamar elszalad. A kulcskérdés, mi az, ami megmarad, amit maradandóan tudtunk formálni mások életében, ami megmentő, előre segítő, vigasztaló, bátorító és bölcsen felelősséget támasztó volt. Hálás vagyok, hogy ebben lehetek benne… 🙂

dr. Kováts György

a Palánta Gyermek és Ifjúsági Misszió vezetője, lelkipásztor

Mindig vágytam arra, hogy valami maradandót, valami érékeset csinálhassak. Akkor jött el a váltás ideje számomra, amikor a 3 gyermekem nevelése meghaladta az addigi képességeimet. Elhatároztam, hogy beleásom magam a problémákba, és ehhez elvégeztem az ifjúságsegítő OKJ-s képzést. Ez meg is alapozta az elhatározást, hogy igyekezni fogok a fiatalokat jó, hasznos ismeretekkel, tanácsokkal és megértésemmel segíteni.

Ezt azóta is nagy lelkesen teszem, remek csapatmunka keretében.

Kőrös Tibor

ifjúságsegítő, a Palánta Sorsfordító alapítvány elnöke, a Boldogságkeresők ifjúsági prevenciós program szakmai vezetője

Lázadó kamasz voltam. Amit muszáj, ami kötelező, azt csak azért sem, az ellen én minden porcikámmal lázadtam és tiltakoztam. Tinédzserként buli volt az élet. Alig vártam, hogy 18 éves legyek és önállóan dönthessek. Úgy éljek, ahogyan nekem tetszik. Sok rossz döntést hoztam.

Az életemnek egy sorfordító pillanata volt, amikor Isten személyesen megszólított és elhívott a fiatalok, a tizenévesek lelkének a megmentésére.

Hatalmas kegyelem és ajándék, hogy ma nemcsak szakmámként, hanem feleségként, boldog 3 fiú gyermekes édesanyjaként is élhetem a kamasz kor kihívásait.

Szívügyem az ifjúság és hálás vagyok a Boldogságkeresők programért. 🙏😍

Hiszem, hogy az apró kis elvetett magok ki fognak kelni és gyümölcsöt fognak teremni.

Akiknél a jó földbe hullott a mag: hallgatják az igét, befogadják, és az egyik harmincszoros, a másik hatvanszoros és némelyik százszoros termést hoz. Márk 4, 20

Juhász-Balogh Sára

ifjúsági munkás, pedagógus, a Boldogságkeresők ifjúsági prevenciós program koordinátora

„Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól.” Példabeszédek 22:6

Több mint 20 éve dolgozom a Palánta Gyermek Missziónál, addiktológiai konzultánsként döbbenetes látnom, hogy milyen veszélyekkel néz szembe a mai fiatal generáció, de meggyőződésem, hogy az élet stabil alapjainak megerősítése segíthet nekik eligazodni ebben a kusza világban. Amikor a Biblia üzenetét, annak az igazságait az élet értékét és szeretetét a gyerekek világába behozzuk, akkor lehetőséget biztosítunk arra, hogy felfedezzék, hogy a Teremtőnek csodálatos terve van az életükre nézve. A foglalkozások során felismerik a jó és a rossz közötti különbséget (ami a mai világban bizony nem is olyan egyszerű még a felnőtteknek sem)  és dönthetnek a helyes dolgok mellett. A fiatal korban meghozott jó döntések pedig boldog életeteket fognak eredményezni, segítenek kikerülni azokat a buktatókat, amibe sok kortársuk sajnos bele esik.

Kecskeméti János

addiktológiai konzultáns, a Boldogságkeresők ifjúsági prevenciós program addiktológiai konzultánsa

„Elétek adtam az életet és a halált , az áldást és az átkot  te azért válaszd az életet, hogy élhess,mind te ,mind a te utódaid”  5 Mózes 30

Eléggé világos útmutatás.

Életünk során kisebb, nagyobb válaszút előtt állunk. Sajnos túlságosan sok emberrel találkoztam, aki elrontott életéről panaszkodik. Mennyivel egyszerűbb valamit megőrizni, mint az elrontottat helyreállítani, ha egyáltalán lehetséges.

Naponta többször is választanunk kell, sokszor nem is vesszük észre, de döntéseink meghatározzák az életünket. A prevenció lényege az, hogy megmutassuk a lehetőségeket.

Igyekszünk rávezetni a fiatalokat a jó és a rossz, az értékes és értéktelen dolgok megkülönböztetésére, hogy mérlegelő gondolkodásra késztessük őket az élet kis és nagy elhatározásai előtt.  Az őket leginkább foglalkoztató kérdésekben, a barátság, szerelem, szexualitás, pályaválasztás, párválasztás, családi és más emberi kapcsolatok területén.

Sokszor harci helyzetekben érezzük magunkat. A csatához felszerelés kell, ezeket a képletes, eszközöket interaktív, könnyen érthető előadásmódban segítünk elsajátítani. Szeretnénk sok év múlva is mosolygós arcokkal viszontlátni a fiataljainkat.

Albertné Görgey Zsuzsanna

életvezetési tanácsadó,egészségnevelő, a Magyarok Európában Egyesület elnöke

Négy gyermek édesanyja vagyok.
Pici koruktól kezdve, arra törekedtem, hogy megismertessem velük az igazi értékeket az életben.
S ez szívügyemmé vált, annyira, hogy elkezdtem foglalkozni más gyermekekkel, fiatalokkal is.
Tavaly ősszel végeztem el a Boldogságkereső képzést, s azóta csapatként végezzük ezt a munkát több iskolában.
Életem egyik legnagyobb élménye, s hatalmas kiváltság, és áldás, hogy fiatalok felé szolgálhatunk, s vethetjük a magokat a szívükbe, amikért imádkozunk, hogy idejében kikeljenek, és gyümölcsöket teremjenek az életükbe.

Balázsné Samu Regina

a Boldogságkeresők ifjúsági prevenciós program önkéntes foglalkozásvezetője

„Bárcsak hallottam volna az evangéliumot tizenévesen, amikor depresszióval és öngyilkossági gondolatokkal küzdöttem.”
Sokszor ez a mondat járja át a gondolataimat és nehezedik rám a fontossága az üzenetünknek.
Bízom benne, hogy időben sikerül átadni ennek az elveszett generációnak a megváltás üzenetét, ami az én életemet gyökeresen megváltoztatta, felszabadított a szorongásomból és depressziómból.

Azt éreztem, hogy ezt el kell mondanom, tovább kell adnom az ifjúságnak!

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet,
mert onnan indul ki az élet! „Példabeszédek 4, 23

Springel Norbert

a Boldogságkeresők ifjúsági prevenciós program önkéntes foglalkozásvezetője

A program létrejötte óta sok ezer fiatallal oszthattuk meg interaktív foglalkozásokon ezeket az életet formáló, helyre állító üzeneteket. Állandó munkatársaink mellett a Boldogságkereső órákat színesítik és emelik a programunkhoz csatlakozó, hozzánk hasonlóan elhivatott önkéntesek.

Olyan önkéntesek, fiatalok, akik egy adott témakörben átélt tapasztalataik és győzelmeik megosztásával is segítik az ifjúságot megbirkózni a nehézségeikkel, személyes élethelyzeteikkel.

Meghirdetett és igény szerinti képzéseink során további önkéntesek csatlakozhatnak hozzánk, hogy a Boldogságkeresők programunk minél több fiatalhoz elérhessen.

Önkénteseink

elhivatott önkéntesek, fiatalok

Közös szívügyünk az ifjúság